Britt Design Group Debuts Their Design Office Space Guided by WELL Building Standards – Providing Health and Wellness in the Office

Project TItle
Britt Design Group Office
Location
Austin, Texas
Area
306.5 sqm
Architects
Mark Odom Studio
Builder/General Contractor
Franklin Alan
Interior Design
Britt Design Group
Last updated:

Helmed by industry veteran and founder, Laura Britt, Britt Design Group debuts its brand-new office space – a stunning new 300+ sqm creative office space designed in collaboration with Mark Odom Studio and guided by WELL Building Standards, serving as a template for showcasing WELL design for clients in the residential and commercial space.

Britt Design Group’s office exemplifies WELL build and design – which addresses the overall well-being of the building’s occupants. In designing the new office space, the team used technological integration of both AV and lighting systems allowing for maximum flexibility of the space.

Various sizes and types of working and meeting areas support a wide range of activities and provide an opportunity for movement between spaces throughout the workday and a Wellness Room provides a quiet respite for relaxing, meditation, nursing mothers. Large windows provide the staff connection to the outdoors and sunlight controlled by an internal shading system.  Live indoor plants support biophilic connection and air purification, and furnished outdoor spaces encourages work or breaks with the benefits of sunshine and fresh air.

“The primary goal with Britt Design Group’s new office is to showcase and educate clients and colleagues about incorporating the WELL Building Standard into their projects,”

Laura Britt, Founding Principal, Britt Design Group.  

The office is part of a recently completed office building, designed by architecture firm Mark Odom Studio. Bringing natural light into in the two-story building was one of the most important elements.  Views are framed by large windows from two opposite sides allowing the users to experience the busy streetscape in front and the quite solitude of backyard landscape. 

“The main lobby is the primary entry for interaction between offices — the backyard landscape is the same concept. To present areas of social interaction is key. The building was intended to have a single user per floor so that the users could experience the continuous run of window from all angles of the building,”

Mark Odom, Mark Odom Studio.