These Townhouses in Thailand Feature a Private Courtyard to Ensure Natural Light and Ventilation

Project Details
  • Architects: baan puripuri
  • Area : 233 sqm
  • Year : 2015
  • Photographs :Beersingnoi

After decades of development, many townhouses, especially in Bangkok, have turned, unintentionally, to dark and air-con ventilated box-type buildings. To bring back improve living quality, Thai Architects Baan PuriPuri created an air well and a pocket garden in the middle of each unit.

This internal courtyard provides natural light & ventilation, green and relaxing space while maintaining privacy for inhabitants.

Internal balconies and key functions are placed and stacked next to the courtyard with a semi outdoor bridge linked these functions together. Landscape at the center is also the main focus point of the house with random brick walls behind as a backdrop. 

The front facade is series of random brick walls which designed as vertical fins shading double height living area from late morning glare and heat. Cantilevered planter boxes protruding from the facade add a touch of nature for both neighbourhood and residences.

Would you like to publish your project(s)? Get started here

Subscribe
Subscribe to stay updated on featured projects, design news and insights across Africa.

I have read and agree to the privacy policy

THE DESIGN LIST