Contemporary architecture at its finest, March studio designed this elegant two-level extension for their Clients Scott Smith and Phoebe Moore in Australia. Their clients wanted something comfortable and unconventional, yet so, in what was described as a “small but opportunistic site”. The new extension was to include a garage, some extra bedrooms and bathrooms. The garage was excavated into the ground and left open to outside, while the bedrooms and bathrooms were on the upper floor. The upper level was enclosed by glass for day-lighting and views out into the city The roof had a custom angular design purpose-built for rainwater harvesting, emptying into an underground tank. The considerable overhang of the roof was perfect for minimizing direct sunlight.

 

 

 For the interior, did I mention, that I’m in love with the ceiling design? Well, I am, What’s not to love? Its perfect. While most extension projects will tend towards following a similar style like the existing, this one doesn’t. It embraces a new and dramatic contemporary style and its features had a lot of environmental undertones from day-lighting to rainwater harvesting.

 

 

 

 

 

And this see-through on the floor is just …….

 

 

 

 

 

[via freshomes]

Pin It on Pinterest